ciere klinikken

Triggerpunkter er diskre, fokale, hypersensitive punkt som er lokaliserte i stramme bånd i skjelettmuskulaturen.

Triggerpunkt

De lager smerter lokalt og i et referert smertemønster og medfører ofte kroniske muskelskjelett-lidelser. Akutte skader eller repeterte mikrotraumer (ved langvarig belastning) kan føre til stress/belastning på muskelfibre og danne triggerpunkter.

Pasienter kan ha smerter i et område, med vedvarende smerte som fører til nedsatt bevegelighet i de aktuelle musklene. Disse inkluderer muskler som er typiske for å opprettholde en oppreist holdning i kroppen, for ekspempel muskler i nakken, skulderbuen og i bekkenområdet. Triggerpunkter kan også manifestere seg som spenningshodepine, tinnitus (svimmelhet), smerter i kjeveledd, nedsatt bevegelighet i i f.eks hofter, bakside lår, legger, skulder og smerter i korsrygg. Men TP kan oppstå i alle skjelettmuskler i kroppen og kan gi symtomer som ofte er diffuse.

Fysioterapeuten eller legen kan palpere (undersøke med fingrene) for å finne hypersensitive bunter eller knuter i muskelfibrene som er av hardere konsistens enn det som er normalt for resten av muskelen, og dette er et typisk fysisk funn for TP.

Palpasjonen vil utløse smerte direkte i det aktuelle området og/eller skape utstrålende smerte i området pasienten har beskrevet og en lokal twitch respons.

Ulike teknikker, f.eks Spray and Strech teknikker, mobilisering, injeksjoner og dry needling (nåling med akupunkturnåler) brukes for å deaktivere triggerpunkter.

Nåling og injeksjoner har vist seg å være det mest effektive for å deaktivere TP og gi en umiddelbar lettelse i symptomene. På Ciere Klinikken bruker vi dry-needling, nålebehandling med akupunkturnåler også kallt IMS.

Les mer om IMS her...

Åpningstider

man-fre: 08:00-16:00
ons: 08:00-17:00
tirs: stengt

Adresse

Åsane Senter 42.
5116 Ulset.

Kontakt

* *

Du kan også ringe oss på 55 18 67 10 om du har spørsmål eller vil bestille time.